April 17, 2010

interior noapte

secventa interior noapte

muzica la radio: robert palmer - johnny & mary: "johnny's always running around/trying to find certainty".
lumina calda, de la cele doua spoturi aprinse si de la lumanarea de pe televizor. lumina suficienta. in dreapta, o pata albastra se pierde pe podea, de la neonul ecologic de la bucataria deschisa.
ceaiul de echinaceea e fierbinte. mirosul straniu de menta s-a raspandit in toata camera, din bucatarie. ca si cum nu s-a facut ceai, ci intreaga incapere este scufundata odata cu plicul de ceai in cana simpla neagra de pe masa. o lampa sta adormita pe masa - ultima lumina din scenografie - mangaie un desen lasat mai mult sau mai putin intentionat in stanga mesei. langa desen tacutele tigari. si aferenta scrumiera pe jumatate plina, prea lenesa pentru a fi curatata.  bricheta de birou le sfideaza - un cub de sticla cu un mecanism de aprindere din inox. pe jumatate consumat gazul. dar flacara inca este perseverenta atunci cand o chemi prin apasarea clapetei negre a mecanismului - un negru de plastic intr-o incercare mediocra de a fi stilat.

phone-photo by me

ea iese din baie. goala. alb-palida, fara nici o alta explicatie medicala sau sentimentala decat tenul laptos si pielea ce incepe totusi sa-si arate varsta, in ciuda insistentelor sau a impachetarilor cu creme si alte produse agricole-apicole mai mult sau mai putin 100% naturale.
el asteapta la masa, la fel de putin intentionat ca si desenul asezat alaturi in stanga, pe de-o parte umbrit de lampa din proximitate, dar si cu accente luminoase ce pot fi cu usurinta studiate sau intiparite intr-o fotografie destinata decorarii unui interior asemeni acestuia. tot gol. cu luciri de portocala pe maini si frunte, fara nici o alta explicatie decat pozitionarea strategica a spoturilor incaperii.

to be continued...someday 

No comments:

Post a Comment